Τέλος με ρεκόρ τηλεθέασης

Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια οι τηλεθεατές που καθηλώθηκαν μπροστά στη μικρή οθόνη για το τέλος της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Breaking Bad».

Περίπου 10,3 εκατομμύρια τηλεθεατές , σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen που παραθέτει το περιοδικό Variety, παρακολούθησαν το τέλος της σκοτεινής ιστορίας του καθηγητή Χημείας Γουόλτερ Γουάιτ.

Το προηγούμενο ρεκόρ 6,6 εκατομμύρια τηλεθεατές ήταν για το προτελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου τη βραδιά απονομής των βραβείων

Emmy, στη διάρκεια της οποίας το Breaking Bad κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο αυτό της καλύτερης δραματικής σειράς.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2008 από το δίκτυο AMC, κι ύστερα από πέντε σεζόν και 62 επεισόδια κατάφερε να αποσπάσει 10 βραβεία Emmy - μεταξύ των οποίων τρία για καλύτερη ανδρική ερμηνεία, αυτή του Μπράιαν Λι Κράνστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο του καθηγητή Γουάιτ.

Στις αρχές του 2013, η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων κατέταξε το «Breaking Bad» ως την 13η πιο καλογραμμένη σειρά στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης, με πρώτο και καλύτερο το «The Sopranos» του ΗΒΟ.

Για το τέλος του «Breaking Bad» το Associated Press έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι απλά το φινάλε μιας σειράς, είναι μια στιγμή στην κουλτούρα μας». Το σίριαλ άλλωστε φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του πολύ εκλεκτικού περιοδικού The New Yorker, το οποίο «πάντρεψε» τον Μπασάρ αλ Ασαντ με τον χημικό Γουόλτερ Γουάιτ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του TorrentFreak το 62ο και τελευταίο επεισόδιο «κατέβηκε» περίπου 500.000 φορές στις 12 ώρες που ακολούθησαν την επίσημη προβολή του, με τα ποσοστά πειρατείας να διαμορφώνονται ως εξής: Αυστραλία (18 % ), ΗΠΑ (14,5 %) και Ηνωμένο Βασίλειο (9,3 %).

Πρόκειται για την τρίτη καλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης για σειρές του σαββατοκύριακου, πίσω από το Sopranos (11,9 εκατομμύρια τηλεθεατές ) και το Sex and the City (10,6 εκατομμύρια).

Keywords
Τυχαία Θέματα