Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Aπό τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012, οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο. Από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων , τριτέκνων κλπ. Που δεν τα προμηθεύτηκαν

τον Μάιο.

Η υπουργός Παιδείας Φρ. Κιάου σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι οι βαθμολογίες θα γνωστοποιηθούν στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου ενώ στο τέλος Αυγούστου, όπως πάντα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις.

Η υπουργός αναφέρθηκε όμως και στο θέμα με την αναστάτωση στο θέμα της Φυσικής που προκλήθηκε εξ αιτίας μιας ελλιπούς διατύπωσης της ερώτησης Γ4.

Απέδωσε το θόρυβο σε «μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες». Η υπουργός άφησε αιχμές για την επιτροπή λέγοντας ότι δεν την συγκρότησε η ίδια , αλλά τόνισε ότι για τους Φυσικούς που την στελέχωσαν.

Πάντως είπε ότι τα παιδιά, τελικά δεν αδικήθηκαν ενώ για τους εξεταστές πρόσθεσε ότι σε όλες τις εξετάσεις και σε όλα τα μαθήματα έθεσαν 3.200 ερωτήσεις και μόνο με τη Φυσική προκλήθηκε ζήτημα. Εν τέλει-επισήμανε- ότι ο απολογισμός των πανελλαδικών εξετάσεων είναι καλός, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε προεκλογική περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα