«Τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους εκβιασμούς»

Έτοιμος να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα δώσει στη “Λαϊκή Ενότητα” ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας ότι θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής αν και, όπως είπε, δεν πιστεύει ότι από την παρούσα Βουλή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση με αντιμνημονιακό προσανατολισμό. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση για συνεργασία χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στηΒουλή ο κ. Λαφαζάνης αντέκρουσε τις αναφορές του πρωθυπουργού για πτώση της κυβέρνησης λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έπεσε παραιτήθηκε.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, δήλωσε ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει ορφανό και εμείς -όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης- θα συνεχίσουμε τις καλύτερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε πάντως ότι βρίσκεται σε επαφή με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και με όλους όσοι καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο ενώ χαρακτήρισε έγκυρη και θεσμική τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου σε οτι αφορά τη διένεξη της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Κατά τον επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας”, η νέα πολιτική του κίνηση, μαζί με άλλους 24 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ένα απλό κόμμα. "Είναι ένα μέτωπο μεγάλων ενωτικών, λαϊκών αγώνων. Ένα μέτωπο αντιμνημονιακό, που θα σαρώσει τα μνημόνια. Το ερώτημα είναι γιατί σπεύδει με ένα πρωτοφανή τρόπο και Αυγουστιάτικα να κάνει εκλογές η κυβέρνηση. Γιατί βιάζεται; Η κυβέρνηση δεν βιάζεται για καλό σκοπό. Με τις πιεστικές εκλογές η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης της βαρύτατες συνέπειες των μνημονιακών υποχρέωσεων. Τέτοιες πρακτικές γνωστές από τον παλαιό δικομματισμό, υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού και δεν τιμούν τη δημοκρατία. Δεν μας αιφνιδιάζουν. Πηγαίνουμε στις εκλογές αποφασισμένοι και έτοιμοι”, υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα