Τα μέτρα τόνωσης στην επόμενη Συνόδο

Στην επιθυμία του προέδρου της ΕΕ Xέρμαν βαν Ρόμπεϊ να συγκαλέσει μια νέα (άτυπη) σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποσαφηνιστούν ζητήματα που σχετίζονται με το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναφέρεται η σημερινή ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Standaard.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι πρόθεση του Ευρωπαίου προέδρου είναι να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις ώστε να ληφθούν μέτρα που θα τονώνουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το νέο Δημοσιονομικό σύμφωνο πρόκειται να λάβει την μορφή μιας νέας συνθήκης, η οποία θα επιβάλει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. Από νομικής όμως απόψεως, συνεχίζει η εφημερίδα, αναμένεται να υπάρξουν πολλές επιπλοκές, καθότι η Βρετανία δεν επιθυμεί να προσυπογράψει το νέο κείμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πληθαίνουν οι φωνές που ασκούν σφοδρή κριτική στην επιλογή της ευρωπαϊκής ηγεσίας να προτάσσει την ανάγκη επίτευξης δημοσιονομικής εξυγίανσης με κάθε τίμημα, έναντι της ανάπτυξης. Κατά το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δείχνει πλέον να τείνει ευήκοον ους στις αιτιάσεις που διατυπώνονται, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας θα σημειώσουν, το αμέσως προσεχές διάστημα, επιβράδυνση.
   
Keywords
Τυχαία Θέματα