Ο Α. Τάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέας Τάκης, μίλησε στις 16/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης στις 18 Δεκεμβρίου

μεταξύ άλλων είπε:
* Για την εισροή μεταναστών στην Ελλάδα:

«Είναι αλήθεια ότι οι ροές των ανθρώπων που προσπαθούν να μπουν στη χώρα μας, για να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εξακολουθούν σε σημαντικό βαθμό να υπάρχουν, παρά το ότι έχουν ελαφρώς μειωθεί.
Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε ότι το 2010, μπήκαν στη χώρα μας περί τους 130.000 ανθρώπους, χωρίς χαρτιά. Πέρασαν τα σύνορα και κυρίως την περιοχή του Έβρου. Φέτος έχουμε -απ' ό,τι φαίνεται από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. και της FRONTEX-, μια σημαντική μείωση. Είναι περίπου ένα 60% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ πέρυσι το πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαμε μια εισροή περί τις 60.000, φέτος είχαμε μόλις 34.000 την ίδια περίοδο».

Δημοσιογράφος: Πού το αποδίδετε αυτό;

Ανδρ. Τάκης: «Ένας σημαντικός λόγος είναι οπωσδήποτε οι δυσκολίες που περνάει η χώρα μας. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η αύξηση των συνθηκών φύλαξης της συνοριακής γραμμής της Ελλάδας με την Τουρκία, δηλαδή του Έβρου. Και ένας τρίτος παράγοντας μπορεί να είναι το γεγονός ότι έχουν βρεθεί και νέες διαδρομές...
Το πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της Ελλάδας προς τον Έβρο -που ήταν διεθνής υποχρέωση που είχαμε αναλάβει- και την ταυτόχρονη κατάργηση της βίζας της Τουρκίας με τις ισλαμικές χώρες, είχαμε πλήρη πτώση στον αριθμό εισόδου σε όλη την υπόλοιπη χώρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα