«Τα κόκκινα φανάρια» στο Εθνικό Θέατρο

«Τα κόκκινα φανάρια», το σκληρό έργο του Αλέκου Γαλανού, που αρχικά γράφτηκε για το θέατρο, αλλά σημείωσε τεράστια επιτυχία κατά τη μεταφορά του στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 60, ανεβαίνει στις 17 Ιανουαρίου στο θέατρο Ρεξ-σκηνή Κοτοπούλη, από το Εθνικό Θέατρο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ενώ πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Ελένη Κοκκίδου, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και ο Παναγιώτης

Μπουγιούρης, ο οποίος μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου είπε: «Στην παράστασή μας, ουσιαστικά, δεν μεταφέρουμε την ταινία στο θέατρο, αλλά ξανα ανεβαίνει το θεατρικό, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία στην κινηματογραφική του εκδοχή.
Δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια αναβίωση της ταινίας ή της παράστασης της εποχής. Πραγματικά ξαναδιαβάζουμε το έργο.

Οι χαρακτήρες είναι τόσο αυθεντικοί και τόσο ωμοί θα έλεγα, που ενδεχομένως η δεκαετία του 60 που γράφτηκε το έργο, να το αδικούσε λίγο, καθώς οι θεατρικού κώδικες και το κοινό, δεν ήταν προετοιμασμένα για τόσο έντονες σκηνές και για την έντονη γλώσσα του. Τώρα πια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο ουσιαστικά τέτοιες καταστάσεις. Οπότε και στην παράσταση, ουσιαστικά αυτό κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα