Εκτάκτως στη Βουλή

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, καθώς στις 8 το βράδυ θα διεξαχθεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι επαφές στο Brussels Group βάσει της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσει να συνεδριάσει το EuroWorking Group μεθαύριο

Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για πολιτικούς παράγοντες και οικονομικούς κύκλους που εύχονται πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πάμε σε άλλα κυβερνητικά σχήματα, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Αθήνα 984.

Ωστόσο τα αγκάθια στη διαπραγμάτευση παραμένουν. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τα εργασιακά παραμένουν το βασικό θέμα διαφωνίας στο Brussels Group. «Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας στον ΑΝΤ1. Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα ύψους 5 δισ. ευρώ τα οποία έχουν γίνει δεκτά.

Την ίδια ώρα, η πολυφωνία και οι παραφωνίες, εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για κεντρικές πολιτικές συνεχίζονται.


Εν αναμονή διευκρινίσεων από τον Γιάννη Δραγασάκη που επιστρέφει σήμερα από την Κίνα, αναφορικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ότι είναι θέμα εβδομάδων η πώληση από την κυβέρνηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. «Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις ήταν σαφής» αντέτεινε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας.


Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα, Στάθης Λεουτσάκος, είπε κατηγορηματικά πως το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται, μιλώντας στα παραπολιτικά fm.


Στο 1/3 η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος. «Η ΕΚΤ έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Αθήνας», λέει στη Deutsche Welle ο Κρίστοφ Βάιλ, οικονομικός αναλυτής της Commerzbank. «Ο Τσίπρας έσκαψε το λάκκο του και ούτε η Μέρκελ δεν μπορεί να τον βγάλει από εκεί», γράφει η Wall Street Journal. «Στην Αθήνα, αυτό που δεν λέγεται, κινδυνεύει να γίνει το αναπόφευκτο», σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα