Πυρετός διαβουλεύσεων

Απομακρύνεται ώρα με την ώρα το ενδεχόμενο ενός νέου έκτακτου Εurogroup για το ελληνικό θέμα, καθώς ναι μεν όπως λένε οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι συζητήσεις έχουν μπει σε μια θετική βάση, τα δύο μέρη ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμα για την επίτευξη συμφωνίας και την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες είναι η τελευταία εργάσιμη λόγω του Πάσχα των καθολικών. Σύμφωνα
με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα και θεσμοί στο Brussels Group ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία, ώστε να μετατοπιστούν τα φορολογικά βάρη από τα χαμηλότερα στα υψηλότερα εισοδήματα. «Οι συζητήσεις στο Brussels Group, συνεχίζονται και σήμερα σε καλό κλίμα συνεργασίας και δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά» τονίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πηγές, το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από τρία δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Αγκάθια ωστόσο για Αθήνα και Βρυξέλλες παραμένουν το ασφαλιστικό, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα εργασιακά.

Την ίδια ώρα, η εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά σε ιδιώτες είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που δημοσιοποιεί το Dow Jones Newswire. Σε δημοσιονομικό επίπεδο ο στόχος είναι να μπουν στα ταμεία «τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ», κατά την ίδια πηγή. Αντίστοιχη πληροφόρηση υπάρχει και για την εξέλιξη της υπόθεσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς Έλληνες αξιωματούχοι φέρονται να έχουν ενημερώσει ότι θα προχωρήσει η παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας σε ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα