Σύσκεψη για την ανάπλαση του κέντρου

Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη συνολική παρέμβαση της κυβέρνησης με στόχο την ανάπλαση και την αποσυμφόρηση του κέντρου της πρωτεύουσας θα γίνουν εντός του επομένου μήνα, όπως προέκυψε από την σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών στη βουλή.

Κατά πληροφορίες στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα
αρχίσουν να υλοποιούνται παρεμβάσεις όπως η αξιοποίηση και η αποκατάσταση κτιρίων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με στόχο την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Αθηναίων, με ενδεικτικές περιπτώσεις τα κτίρια του Σαράφειου και του ΙΚΑ στην Πειραιώς. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων απο το κέντρο της Αθήνας.
 
Επιπλέον αποφασίσθηκε η παροχή κινήτρων με σημαντικότερο τη χαμηλή φορολογία για την επανεγκατάσταση των νέων ζευγαριών στο κέντρο της Αθήνας.
 
Επίσης θεσμοθετούνται, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες καθώς και η μείωση των ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής.

Τέλος, ενισχύονται όλες οι δραστηριότητες της ελληνικής αστυνομίας που αφορούν σε παραβατικές συμπεριφορές στο κέντρο της Αθήνας  συνδράμοντας παράλληλα και τη δημοτική αστυνομία ενώ σε οτι αφορά στον τομέα της υγείας θα ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες μονάδες αποκατάστασης για το πρόβλημα των ναρκωτικών. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την κατάρτιση τουμεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας με τη συμμετοχή των κ. κ.Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Ρέππα, Γερουλάνου και Δρούτσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα