Ο Γ. Χρηστάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο χορογράφος και χορευτής Γιώργος Χρηστάκης, μίλησε στις 2/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων.

Ο εμπνευστής και δημιουργός της ομάδας σύγχρονου χορού ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. -της οποίας ο πυρήνας αποτελείται από άτομα με αναπηρία-, με αφορμή την παράσταση «Πεδίον Ολισθηρόν» που παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»,  μεταξύ άλλων, είπε:

«Η τέχνη, έτσι κι αλλιώς είναι μια υπέρβαση, οπότε όλοι όσοι καλούμαστε να υπηρετήσουμε κάποιο κομμάτι της τέχνης, είτε είμαστε άνθρωποι με αναπηρία είτε όχι, έτσι κι αλλιώς κάνουμε
την υπέρβασή μας. Αποδείχθηκε με τον καιρό, ότι τελικά ο σύγχρονος χορός μπορεί να αφομοιώσει και να εντάξει μέσα στο πλαίσιο το οποίο λειτουργεί και τη διαφορετική κίνηση. Και μάλιστα, αυτό νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ανάγκη, όχι μόνο της τέχνης του χορού, αλλά και κάθε μορφής τέχνης, όπως -θα έλεγα- κι οποιασδήποτε άλλης μορφής δραστηριότητας, το να μπαίνουν καινούργιες προτάσεις, φρέσκες, με στόχο να πουν κάτι καινούργιο. Να προβληματίσουν λίγο περισσότερο, να συγκρουστούν με το στερεότυπο το οποίο υπάρχει, κι έτσι τα πράγματα να πάνε λίγο παραπέρα. Έτσι, λοιπόν, πριν από πάρα πολλά χρόνια, όταν ξεκίνησα να συμμετέχω σε επαγγελματικές ομάδες σύγχρονου χορού, άρχισε όλο αυτό το ενδιαφέρον να γίνεται πιο έντονο, να φτάσω στο σημείο πια -μετά από χρόνια ενασχόλησής μου με αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο-, να αποκτήσω τη γνώση, την εμπειρία που χρειαζόταν, για να στήσω τη δική μου ομάδα. Κι έτσι, το 2004 περίπου, φτάσαμε στο σημείο να πατάμε γερά στα πόδια μας και να αποφασίσουμε, πια, να προβάλλουμε έξω μια ομάδα, η οποία διοικείται, οργανώνεται και έχουν την ευθύνη της, άνθρωποι με αναπηρία...».



«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα