Σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα

Εάν δεν υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως τονίστηκε στην σημερινή σύσκεψη για το καίριο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, που έγινε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Πατρίκ Κομνηνός και Γιώργος Μποροβήλος εκ μέρους της Σούπερ
Λίγκας, οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιάννης Οικονομίδης εκ μέρους της ΕΠΟ και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.

"Με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τη νέα σεζόν", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. "Θέλουμε συνθήκες πολιτισμού, που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή", πρόσθεσε ο γ.γ.Αθλητισμού υπογραμμίζοντας, ότι η σημερινή συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ήταν παραγωγική. "Είμαστε πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά", επισήμανε στη συνέχεια ο κ.Μπιτσαξής, ενώ τόνισε, πως η Πολιτεία έχει ζητήσει να διακόπτεται ένας αγώνας όταν γίνεται εισβολή οπαδών και σημειώνονται επεισόδια, αλλά και να επιβάλλονται αυστηρές ποινές για ρίψη βεγγαλικών και διαφόρων αντικειμένων.

    Οσον αφορά στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας για την επαναφορά του ιδιώνυμου, ο γ.γ.Αθλητισμού υπογράμμισε:"Η πρόταση αυτή χρήζει μελέτης από νομικούς. Και οι νομικοί αυτοί όροι είναι υπό μελέτη". Ακόμη, σχετικά με την πρόταση για μεγαλύτερες αρμοδιότητες των σεκιούριτι στα γήπεδα, επισήμανε ο κ.Μπιτσαξής:"Οι πιστοποιημένοι σεκιούριτι μπορούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο, υπό την επίβλεψη, όμως, της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι σεκιούριτι μπορούν να κάνουν έλεγχο".

    Τέλος, σχετικά με το πολύκροτο θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο κ.Μπιτσαξής υπογράμμισε, πως πρόκειται να ισχύσει σε όλα τα γήπεδα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα