Ο δρόμος και η μουσική του στον ΑΘΗΝΑ984

Ακόμη ένας μουσικός του δρόμου, -ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του- μίλησε σήμερα στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Καλημέρα Αθήνα», με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. Στη δημοσιογράφο Μαρία Τιγκιρίδου περιέγραψε πολλά και ενδιαφέροντα:

«Έχω κάνει μαθήματα με δασκάλους, αλλά στη συνέχεια ήταν το μεράκι για τη μουσική, για το μπουζούκι συγκεκριμένα».

Μ. Τιγκιρίδου: Πόσα χρόνια παίζετε στους δρόμους και πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

Μουσικός του δρόμου: «Δύο χρόνια, περίπου. Πήρα την απόφαση και για να βγαίνει το χαρτζιλίκι και η κατάσταση του δρόμου,
ότι περνάει ο κόσμος, έχεις επαφή. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι μου έχουν πει "με συγκίνησες", είχαν τα προβλήματά τους. Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να πάνε κάπου να ακούσουν μουσική και να την πληρώσουν πανάκριβα, και έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν εδώ, στο δρόμο».

Μ. Τιγκιρίδου: Τι είναι αυτό που παρατηρείτε στους ανθρώπους;

Μουσικός του δρόμου: «Κατά διαστήματα δεν ακούν, είναι πολύ απορροφημένοι στα προβλήματά τους και είναι άλλα διαστήματα που ακούν. Όταν συμβαίνει κάτι κοινωνικά, έχει αντίκτυπο στο "δρόμο"».

Μ. Τιγκιρίδου: Η μουσική που παίζετε, είναι αυτή που ακούει ο σημερινός μέσος Έλληνας ή μιας άλλης γενιάς;

Μουσικός του δρόμου: «Κάποιας άλλης γενιάς, κάποιας άλλης εποχής. Έχουν αλλάξει τα πράγματα, το ρεμπέτικο δεν μπορεί να επιστρέψει, να "ακουμπήσει" τον κόσμο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα