Σύσκεψη παραγωγών και εξαγωγέων για το εμπάργκο

Έκτακτη σύσκεψη στις 5 το απόγευμα των εξαγωγέων Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κοζάνης και Φλώρινας, με θέμα το ρωσικό εμπάργκο. Το δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει οι νταλίκες με αγροτικά προϊόντα, καθώς δεν κατάφεραν να μπουν στη Ρωσία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη. Την Παρασκευή στη Μόσχα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση Tούρκων αξιωματούχων με Rώσους ομολόγους τους προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ώστε οι τουρκικές εξαγωγές

να καλύψουν τις ανάγκες της Ρωσίας.

Αίτημα των ευρωπαϊκών χωρών για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες με σκοπό να αποφασισθεί η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων αποζημιώσεων για τους αγρότες, λόγω της ζημιάς που θα υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη αποζημίωση των παραγωγών που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες. "Η κατάσταση στη Ρωσία θα εξομαλυνθεί σύντομα, δεν θα έχουμε πρόβλημα με το φυσικό αέριο το χειμώνα", πρόσθεσε η κα Βούλτεψη.

Να διαφωνήσει με τα μέτρα της ΕΕ και να δεσμευτεί ότι η περισσότερη από την παραγωγή των αγροτών δεν θα καταλήξει σε χωματερές αλλά σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νομό Ημαθίας βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Θανάση Θεοχαρόπουλο και το Βουλευτή Θωμά Ψύρρα προκειμένου να συναντηθούν με παραγωγούς σε αγροτικούς συλλόγους και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενώ θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων οπωροκηπευτικών της Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα