Συρία: Τριάντα ένας νεκροί σε επεισόδια

Τριάντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σ' ολόκληρη τη Συρία σε μια σειρά επεισοδίων στο ένα από τα οποία ενεπλάκησαν ένοπλοι που πιστεύεται ότι είναι λιποτάκτες του στρατού και στρατιώτες πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη συριακή οργάνωση, οι μισοί από τους θανάτους αυτούς σημειώθηκαν στην πόλη Χομς, όπου επτά πολίτες πυροβολήθηκαν θανάσιμα από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και οκτώ σκοτώθηκαν στη συνέχεια σε συγκρούσεις μεταξύ συριακών στρατευμάτων και υπόπτων λιποτακτών.

Εξάλλου, ένας λιποτάκτης
συνταγματάρχης του συριακού στρατού, ο Ριάντ αλ-Ασαντ, ο οποίος έχει καταφύγει στην Τουρκία, ζήτησε "στρατιωτική βοήθεια" για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αντίθετος σε μια ξένη επέμβαση στη χώρα του.

«Εάν η διεθνής κοινότητα μας βοηθήσει, θα μπορέσουμε να το πράξουμε, αλλά είναι βέβαιο ότι ο αγώνας θα είναι πιο δύσκολος χωρίς όπλα», τονίζει ο Σύρος συνταγματάρχης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Ο συνταγματάρχης Άσαντ εγκατέλειψε τη συριακή αεροπορία τον Ιούλιο και σήμερα φιλοξενείται σε ένα από τα προσφυγικά στρατόπεδα του Χατάι κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα