Συρία: Νέες αιματηρές επιθέσεις

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία από τις στρατιωτικές δυνάμεις, όπως δήλωσε μέλος της αντιπολίτευσης στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια αντι-κυβερνητικής διαδήλωσης στη βόρεια πόλη Χαλέπι, δήλωσε ο Όμαρ Χόμσι.

Όπως είπε ο ίδιος, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο στρατός βομβάρδισε την ανατολική περιοχή Ντέιρ αλ -Ζουρ, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην κεντρική επαρχία Χομς.

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν

στο Κάιρο οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία.

Στη σύνοδο, της οποίας θα προεδρεύει ο ΥΠΕΞ του Κουβέιτ Χαλίντ αλ-Σαμπάχ, θα αξιολογηθεί η στάση της Δαμασκού απέναντι στο σχέδιο που πρότεινε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Αναν, με στόχο τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη χώρα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, έγραψε η κρατική εφημερίδα της Αιγύπτου Αλ Αχράμ.

Το σχέδιο ζητεί την απελευθέρωση των κρατουμένων, την πρόσβαση στη χώρα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
  
Εν τω μεταξύ, περίπου 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη σε ολόκληρη τη Συρία, κυρίως στην κεντρική επαρχία της Χάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης καθώς η εύθραυστη εκεχειρία της 12ης Απριλίου παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα