Συρία: Κατάληψη στρατιωτικού φυλακίου

Σύροι αντάρτες, μεταξύ αυτών και ξένοι ισλαμιστές, έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους ένα στρατιωτικό φυλάκιο στα νότια σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, έπειτα από τέσσερις ημέρες σφοδρών μαχών με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.Τοπρώην τελωνιακό φυλάκιο στην πόλη Ντεράα κατελήφθη από πολλές ομάδες των σύρων ανταρτών, μεταξύ αυτών και το Μέτωπο αλ Νόσρα που πρόσκειται στην αλ Κάιντα και τους ισλαμιστές Άχραρ αλ Σάμ, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών.

Ένα βίντεο από την περιοχή δείχνει έναν μασκοφόρο μαχητή να δηλώνει τη νίκη των δύο κινημάτων και ένα άρμα μάχης πάνω στο οποίο

ανέμιζε μια σημαία των ισλαμιστών.

Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν επίσης μια αποθήκη καυσίμων βόρεια της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για νίκες του κυβερνητικού στρατού σε περιοχές ανατολικά της Δαμασκού.

Σύμφωναμε το πρακτορείο SANA, ο κυβερνητικός στρατός σημείωσε μεγάλες προόδουςστις περιοχές Τζόμπαρ, Καμπούν και Ζαμάλκα, ανατολικά της Δαμασκού, όπου εντόπισε ένα δίκτυο τούνελ τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες γιατην αποθήκευση όπλων.

Εξάλλου τοΣυριακό Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι 170 άνθρωποι --πολίτες, στρατιώτεςκαι εξεγερμένοι-- σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στη Συρία.

Στομεταξύ η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, που πρόσκειται στην αλ Κάιντα και μάχεται κατά των δυνάμεων του σύρου προέδρου, ανακοίνωσε ότι τα κορίτσια σε ένα χωριό το οποίο ελέγχει πρέπει να φορούν την ισλαμική φορεσιά για να πηγαίνουν στο σχολείο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Στοχωριό Τουαϊχινέ «το Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε απαγορεύει στα κορίτσια που πηγαίνουν στο δημοτικό καθώς και στα μεγαλύτερα να παρακολουθούν τα μαθήματα αν δεν φορούν την ισλαμική φορεσιά, που περιλαμβάνει την αμπάγια (ενδυμασία που καλύπτει το σώμα), γάντια και μαντήλι», σημειώνει η οργάνωση,

Τααγόρια από την πλευρά τους πρέπει να φορούν «την παραδοσιακή πακιστανική φορεσιά και να έχουν καλυμμένο το κεφάλι», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο μαχητές της οργάνωσης.

Την Πέμπτη μαχητές της ίδιας οργάνωσης είχαν προκαλέσει ζημιές σε δύο εκκλησίες στην πόλη Ράκα στη βόρεια Συρία.

Στιςπεριοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση υπάρχουν όλο και συχνότερα μαρτυρίες για την διάπραξη ωμοτήτων από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε εις βάρος των εξεγερμένων καιτων πολιτών, περιλαμβανομένων απαγωγών και δημόσιων εκτελέσεων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα