Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής- Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τέσσερις βουλευτές- όπως και άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες θα απολογηθούν την Τετάρτη. Μέχρι τότε κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική. Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή

σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση, παράνομη οπλοκατοχή.

Ο βουλευτής Χρήστος Παπάς, ο οποίος φέρεται ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, διαφεύγει της σύλληψης. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μετά την παρέλευση του 48ωρου, θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας για να ενεργοποιηθεί εκ νέου, ένταλμα σύλληψης.
Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θεωρείται πιθανόν να συγκληθεί η ολομέλεια εφετών, ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν γίνει συνολικά 20 συλλήψεις, ενώ εκκρεμούν και άλλα εντάλματα σύλληψης.
Τα μεσάνυχτα εξάλλου, συνελήφθησαν κοντά στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών, τα οποία μετέφεραν με αυτοκίνητο κοντάρια, κράνη και γκλοπ.

Στο μεταξύ νέα δεδομένα προκύπτουν από τις αναλύσεις των κλήσεων, αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, ήταν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα μαζί του, που είναι ήδη ανάμεσα στους συλληφθέντες. Αρχικά είχε αναφερθεί πως ο δράστης είχε πάει μόνος του και αργότερα ανέκυψαν στοιχεία για ένα ακόμη, μόνο, άτομο.

Για ραγδαία αποκλιμάκωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής- φαινόμενο που έγινε ήδη ορατό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, ο πολιτικός αναλυτής, κ. Ευτύχης Βαρδουλάκης από την εταιρία Επικοινωνίας Stratego. Όπως διευκρίνισε ωστόσο, αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι αν ενισχυθεί το φαινόμενο της απόκρυψης ψήφου, κάτι που είδαμε να συμβαίνει και με το κόμμα Λε Πεν στη Γαλλία.

Φωτογραφία από το pic.twitter.com/8QaGYrsueI

Keywords
Τυχαία Θέματα