Συρία: Εξελιγμένα όπλα ζητούν οι αντάρτες

Οι Σύροι αντάρτεςζήτησαν από την διεθνή κοινότητα νατους προμηθεύσει «πιο εξελιγμένα όπλα»προκειμένου να πετύχουν την πτώση τουκαθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Όσοι ισχυρίζονται πωςθέλουν να βοηθήσουν την συριακήαντιπολίτευση θα πρέπει να αρχίσουν νατο κάνουν, στηρίζοντάς την στο εσωτερικότης Συρίας» υπογράμμισε ο ΧουσέινΣάγιεντ, πρόεδρος του συριακού ΑνώτατουΣτρατιωτικού Επαναστατικού Συμβουλίου,σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντησηειδικών

στο κέντρο μελετών Rethink Institute.

Ο ίδιος απέρριψε τηνιδέα, σύμφωνα με την οποία υπάρχουνδιαφορές στις τάξεις της συριακήςαντιπολίτευσης.

«Υπάρχει πλήρηςσυνεργασία ανάμεσα σε όλες της ομάδες.Όλοι έχουν ένα κοινό στόχο: την πτώσηαυτών των ληστών», είπε χαρακτηριστικάκαι πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο η διεθνήςκοινότητα να λέει ότι θα αποσύρει τηνυποστήριξή της εξαιτίας των διαφορώνμέσα στην αντιπολίτευση, την ίδια ώραπου ο συριακός λαός συνεχίζει ναδολοφονείται».

Η διεθνής κοινότηταέχει αναγνωρίσει το Εθνικό ΣυριακόΣυμβούλιο ως «νόμιμο εκπρόσωπο τουσυριακού λαού», όμως η οργάνωση αυτήδεν συσπειρώνει όλα τα κινήματα τηςαντιπολίτευσης στη Συρία και οι δυτικέςχώρες πιέζουν την αντιπολίτευση ναοργανωθεί.

Οι στρατιωτικοίαξιωματούχοι της αντιπολίτευσηςυπογραμμίζουν συνεχώς την έλλειψημέσων, την οποία και θεωρούν καθοριστικόπαράγοντα.

«Το μόνο που ζητάμε απότην διεθνή κοινότητα είναι να μαςπρομηθεύσει πιο εξελιγμένα όπλα, όμωςκανείς δεν θέλει να το κάνει», δήλωσε οΛουάι Σάκα από την οργάνωση ΣυριακήΟμάδα Υποστήριξης που στηρίζει τονΕλεύθερο Συριακό Στρατό.

«Αν η Τουρκία και ηΙορδανία παρατάξουν τους αντιαεροπορικούςπυραύλους τους στα σύνορα με τη Συρίακαι στοχεύσουν τις καθεστωτικές δυνάμειςθα πρόσφεραν κάλυψη στις δυνάμεις τηςαντιπολίτευσης και ίσως ένα αποφασιστικόπλεονέκτημα στους αντάρτες», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα