Συρία: Επιδρομές σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία εξαπέλυσε σήμερα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας όπου η οργάνωση υπολογίζεται πως έχει απαγάγει αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 220 Ασσύριους χριστιανούς, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τον πόλεμο ανακοίνωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Τελ
Τμαρ, όπου οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια σειρά χωριών Ασσύριων χριστιανών.

Ένας ηγέτης των Ασσύριων χριστιανών στη βορειοανατολική Συρία, ο Άμπλαντ Κουρίε, είχε ζητήσει νωρίτερα την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών για να απωθηθεί η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στα χωριά.

Ο Κουρίε ένας Ασσύριος χριστιανός που είναι υπαρχηγός ενός αμυντικού συμβουλίου που ελέγχεται από τους Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία και επίσης αξιωματούχος ενός ασσυριακού πολιτικού κόμματος, υποστήριξε πως ο αριθμός των Χριστιανών που έχουν απαχθεί στη Συρία είναι μεταξύ 350 και 400.

"Καλούμε να βομβαρδισθούν οι θέσεις των τρομοκρατών εκεί και να μας προμηθεύσουν όπλα ποιότητας", δήλωσε ο Κουρίε μιλώντας από την περιοχή μέσω Skype με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Το μήνυμά μας προς τη συμμαχία είναι να είναι ειλικρινής στις υποσχέσεις τους. Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα αυτής της επίθεσης... και δεν έχουμε δει ούτε ένα αεροπλάνο του συνασπισμού να βομβαρδίζει την περιοχή", δήλωσε ο Κουρίε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα