Συρία: Εννέα πολίτες νεκροί στην Χομς

Εννέα πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση με εκρηκτικά που σημειώθηκε σήμερα κατά ενός μικρού λεωφορείου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Χομς, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετέδωσε επίσης το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Πολλά εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν κατά το πέρασμα μικρών λεωφορείων από δρόμο που συνδέει την Χομς με χωριά αλαουιτών. Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν επλήγη ένα από τα λεωφορεία
αυτά», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Το Sana έδωσε στην δημοσιότητα τον ίδιο απολογισμό και επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει το συριακό καθεστώς τους αντάρτες.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στην θρησκευτική κοινότητα των αλαουιτών, οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία στην Συρία.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόσθεσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι της επίθεσης ακολούθησαν βομβαρδισμοί και ανταλλαγές πυρών στο Τζαμπούριν, ένα από τα χωριά αλαουιτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Χομς, από τους οποίους προκλήθηκε ο θάνατος 5 ανθρώπων μεταξύ των μελών των Λαϊκών Επιτροπών (που δρουν σε υποστήριξη του στρατού) και έναν αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων μεταξύ των ανταρτών.

Ταυτοχρόνως στην περιοχή Αλ Χούλα, στον ίδιο τομέα, ένα παιδί και ένας έφηβος έχασαν την ζωή τους και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό των τακτικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ανατολικά της Χομς, η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε εξάλλου μια σειρά από επιδρομές, για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα, κατέληξε το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα