Ο Π. Παπανικολάου στον ΑΘΗΝ984

Ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, μίλησε στις 19/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Ανέφερα απλώς τις μαρτυρίες συναδέλφων που εφημέρευαν και υποδέχτηκαν τον άτυχο Παύλο. Θα περιμένουμε βέβαια και επίσημα το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Από ό,τι λένε μαρτυρίες των συναδέλφων που εφημέρευαν και υποδέχτηκαν το θύμα, ήταν δύο μαχαιριές στην πρόσθια επιφάνεια του κορμού... Όποιον και να ρωτήσετε είναι αυτονόητο, με την κοινή λογική, ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες. Μαχαιριά στην περιοχή

της καρδιάς υποδηλώνει σαφέστατα a priori δολοφονική πρόθεση. Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι σε μαχαίρωσα στην καρδιά, αλλά δεν ήξερα ότι μπορεί να σε σκοτώσω... Αυτό είναι αυτονόητο, είναι στοιχειώδες».

Και πρόσθεσε: «Έχω καταγγελίες από τους συναδέλφους του Τζανείου Νοσοκομείου -θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση σε λίγο-, ότι χθες το βράδυ, στο Τζάνειο, όλη τη νύχτα προσκομίστηκαν δεκάδες τραυματίες -νομίζω ότι ο συνολικός αριθμός είναι 31-, από τις διαδηλώσεις. Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, ένας άνθρωπος που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Κι επίσης, υπάρχουν καταγγελίες τραυματιών - δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας-, ότι πολλοί από αυτούς είναι τραυματισμένοι στο κεφάλι από πέτρες. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι υπήρχαν άτομα με τη γνωστή περιβολή, οι οποίοι τους πετούσαν πέτρες και ήταν κρυμμένοι πίσω από τα ΜΑΤ. Αναφέρουν ότι δίπλα ή πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ υπήρχαν τέτοια άτομα και πετούσαν πέτρες στους διαδηλωτές...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Εδώ και δύο χρόνια έχουμε νοσηλεύσει δεκάδες μετανάστες χτυπημένους από τέτοιες ομάδες. Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά, πέρυσι -ήταν πολύ συγκινητικό-, έναν νεαρό Έλληνα υπήκοο, αιγυπτιακής καταγωγής φοιτητή, ο οποίος έχασε το μάτι του, χτυπημένος εν ψυχρώ και χωρίς καμία αφορμή από τέτοιες ομάδες, μόνο και μόνο επειδή τον είδαν μελαψό. Αυτοί έκαναν τα τελευταία δύο χρόνια προπόνηση πάνω στα κορμιά ανυπεράσπιστων μεταναστών και μάλιστα συγκεκριμένων εθνικών κατηγοριών, γιατί διαλέγουν κιόλας που θα χτυπήσουν. Αποθρασύνθηκαν από τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία. Εγώ δεν θυμάμαι καμία τέτοια υπόθεση να έχει φτάσει σε δικαστήριο και να έχει τελειώσει δικαστικά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα