Συρία: 6 νεκροί σε επιδρομή

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία πραγματοποίησαν επιδρομή, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο τζαμί Ομάρι, στην πόλη Ντεράα, στο νότο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 άτομα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Στην πόλη είναι συγκεντρωμένοι και παραμένουν διαδηλωτές εδώ και 8 ημέρες, απαιτώντας πολιτικές ελευθερίες και πάταξη της εκτεταμένης στη χώρα διαφθοράς. Οι διαδηλωτές επέμεναν ότι δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν
αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Νωρίτερα κάτοικοι είχαν αναφέρει σε αραβικά δίκτυα, πυκνούς πυροβολισμούς προερχόμενους από το κέντρο της πόλης, χρήση χημικών αερίων καθώς και φωτιές σε διάφορα σημεία.

Το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, μετέδωσε μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε λίγο πριν την επιδρομή, ενώ ακουγόντουσαν, στα αραβικά, κραυγές " ο Θεός είναι μεγάλος ", από την πλευρά των διαδηλωτών, που είχαν στρατοπεδεύσει κάτω από τέντες στο συγκρότημα των κτηρίων όπου βρίσκεται το τζαμί.

Ένας από τους ιερείς, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ξεκινήσει από νωρίς να περικυκλώνουν το χώρο γύρω από το τζαμί.
Keywords
Τυχαία Θέματα