Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης

Συνεχίζονται για 5η μέρα, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Αισιόδοξος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ότι η Ουάσινγκτον θα είναι σε θέση να μεταβιβάσει τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, σε ένα διεθνή συνασπισμό, σε διάστημα λίγων ημερών. Συμφώνησαν για το ρόλο του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις στη Λιβύη,
η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώ, ταυτόχρονα, και η Τουρκία φαίνεται ότι άρει  τις αντιρρήσεις που είχε, σε μία κίνηση να δοθεί τέλος το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η Συμμαχία για το μέλλον των επιχειρήσεων. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, δήλωσε  ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε και νέα κατάπαυση του πυρός.

“Στο τέλος θα επικρατήσουμε”, υπόσχεται στους οπαδούς του ο Μουαμάρ Καντάφι.

Την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας στις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Λιβύη υπογράμμισε χθες  το βράδυ ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρέχει επικουρική υποστήριξη και δεν μετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ  σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει με ευθύτητα και συνέπεια να δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις και να τιμά τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

"Μπήκατε στον πόλεμο για να συμμετάσχετε στο μοίρασμα της πίτας”, τόνισε η Γ.Γρ του ΚΚΕ, ενώ ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε μεγάλο λάθος τη συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.“Για υποκρισία και φαρισαϊσμό της Δύσης” έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα