Συρία: 25 νεκροί - Αναχώρησαν οι γάλλοι

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε επεισόδια βίας σε πολλές περιοχές της Συρίας, ανάμεσά τους δέκα στη Χομς και δέκα ακόμη στη Ραστάν, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι συνθήκες του θανάτου τους δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη", δήλωσε ο Ράμι Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αμπντελραχμάν επεσήμανε επίσης ότι επικοινώνησε με τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) η οποία έχει άδεια να εισέλθει στη Μπάμπα Αμρ για "να

της ζητήσω να επισκεφθεί το δημοτικό εμπορικό κέντρο το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης". Σε αυτό το δημοτικό κέντρο πωλούνται σε χαμηλές τιμές προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Στο μεταξύ οι γάλλοι δημοσιογράφοι Εντίτ Μπουβιέ και Ουίλιαμ Ντανιέλς, που έφτασαν χθες Πέμπτη στον Λίβανο αφού παρέμειναν εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι για αρκετές ημέρες στη Μπάμπα Αμρ, αναχώρησαν σήμερα από τη Βηρυτό για το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε η γαλλική πρεσβεία στον Λίβανο.

"Το αεροπλάνο αναχώρησε για το Παρίσι με τους δύο δημοσιογράφους", δήλωσε νωρίς το απόγευμα ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα