Σύνοδος Πρυτάνεων για ΕΚΠΑ

Συμπαρατάσσεται η σύνοδος των Πρυτάνεων με την έκκληση που απηύθηναν οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ να εκκενωθεί η πρυτανεία του ιδρύματος. Ζητεί από την κυβέρνηση να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Σύνοδος των Πρυτάνεων διεκδικεί τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την προστασία της λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου. Η Πολιτεία την οφείλει στους φοιτητές και σε όλους τους πολίτες της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη της Πρυτανείας συνεχίζεται για 16η ημέρα ενώ το κτίριο του Παν/μιου Αθηνών είναι περικυκλωμένο απο αστυνομικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση συμπαράστασης αντεξουσιαστών προς τους καταληψίες. Θα ακολουθήσει μοτοπορεία με αφετηρία τα Προπύλαια.

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης ασκήθηκε σε βάρος των 13 απο τους συνολικά 15 συλληφθέντες στον χώρο γύρω από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Μεταξύ των συλληφθέντων οι οποίοι οδηγήθηκαν νωρίτερα στον Εισαγγελέα και δυο ανήλικοι η υπόθεση των οποίων ανατέθηκε σε Εισαγγελέα ανηλίκων. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ ο Πολωνός υπήκοος θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης των πολωνικών Αρχών.

Η αστυνομία προχώρησε και σε 6 προσαγωγές μεταξύ των οποίων και δύο τουρίστες ένας Άγγλος και ένας Αυστραλός οι οποίοι αφού οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς βρέθηκαν τυχαία στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα