Μήνυμα μη ανοχής πρέπει να στείλει η κυβέρνηση

«Υπάρχουν μέσα να τελειώνουμε με αυτό το πάρτι. Πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει τι θέλει, που θέλει να πάει. Δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπάρχει μια συνδιαλλαγή ανάμεσα σε ομάδες που εκβιάζουν να αλλάξουν νόμοι για διάφορα θέματα και στην κυβέρνηση», δήλωσε η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, σχετικά με την κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Γιαννάκου μιλώντας στην εκπομπή του Άρη Τόλιου «Η στάση των δύο» δήλωσε:

«Όταν ανέλαβα το 2004, διαπίστωσα ότι σε προηγούμενο χρόνο υπήρχαν

σχολές, όπως η Ιατρική, οι οποίες τελούσαν υπό κατάληψη επί 2,5 χρόνια, χωρίς να αναγράφεται τίποτα στον τοίχο, δεν υπήρχαν πρακτικά εκλογής καθηγητών πουθενά. Ήταν ένα απόλυτο χάος. Βλέποντας τους στόχους για το 2010 και κυρίως το θέμα της αξιολόγησης, είδα ότι αν φτάναμε στο 2010 χωρίς να έχουμε εφαρμοσμένη αξιολόγηση και ορισμένους κανόνες που προβλέπονταν από τον ανώτατο ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης θα κινδυνεύαμε για την αναγνώριση των πτυχίων. Η ζημιά θα ήταν μεγάλη. Όταν άρχισε να εφαρμόζεται η αξιολόγηση, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα δύο πανεπιστήμια μπήκαν στα πρώτα 500...Όλα αυτά έχουν τεράστια σημασία.

Δεν είναι μόνο η μικροεικόνα που βλέπουμε, είναι ένα σύνολο λειτουργίας που πρέπει να επιτευχθεί και όσο η κυβέρνηση μένει άπραγη, βλέποντας με φιλικό -θα έλεγα- τρόπο τις καταλήψεις, τόσο η εικόνα του που θα δημιουργείται στη γενικότερη αξιολόγηση και στα πλαίσια του ανταγωνισμού των πανεπιστημίων παγκοσμίως θα γίνεται παγκοσμίως χειρότερη... Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα, ότι δεν υπάρχει ανοχή. Είναι θέμα αρχής. Αυτές οι ομάδες στρέφονται εναντίον των πιο φτωχών και των πιο αδύναμων, διότι τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια δίνουν μια ελπίδα για το μέλλον στους πιο φτωχούς Έλληνες... Ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να αδιαφορεί...»

Keywords
Τυχαία Θέματα