"Συνήλθε" από τα απογοητευτικά αποτελέσματα η Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότερες μετοχές της Wall Street, παραμένοντας σε στενό εύρος διακύμανσης στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών. Η αγορά "συνήλθε" από τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, ωστόσο τα μεγέθη της IBM παρέσυραν πτωτικά τα blue chips. Η μικρή άνοδος του δείκτη Nasdaq ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2000.

Δείκτες

O βιομηχανικός δείκτης

Dow Jones έχασε 40,58 μονάδες (0,3%), κλείνοντας στις 16.373,86 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 17,24 μονάδων (0,4%), φτάνοντας τις 4.243,00 μονάδες, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουλίου του 2000. O S&P 500 σημείωσε οριακή άνοδο 1,07 μονάδων ή 0,1% στις 1.844,87 μονάδες.
Από τα εταιρικά μεγέθη, ξεχώρισαν αυτά των IBM και Advanced Micro Devices που απογοήτευσαν τους αναλυτές, υποχρεώνοντας σε απώλειες τις μετοχές των δύο εταιρειών.
Η μετοχή της IBΜ σημείωσε απώλειες 3,28% με την εταιρεία να ανακοινώνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα δ’ τριμήνου και ετήσιο outlook για τα κέρδη.
Η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη για τη μετοχή της AMD (-11,99%), η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει συρρίκνωση 13-19% των εσόδων στο α΄ τρίμηνο.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές και η μετοχή της Coach, η οποία έκανε βουτιά 6,03%, καθώς η εταιρεία κατέγραψε πτώση 6% στις πωλήσεις β’ τριμήνου, ενώ αποκάλυψε πως οι επιδόσεις της στη Βόρειο Αμερική συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Πτώση κερδών 29% ανακοίνωσε εξάλλου η United Technologies Corp. για το δ΄ τρίμηνο ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, η US Bancorp ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 2,5% καθώς το πιστωτικό ίδρυμα επωφελήθηκε από το χαμηλότερο φορολογικό κόστος και τις χαμηλότερες προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες, εξισορροπώντας την πτώση των εσόδων από τις δραστηριότητες στεγαστικών δανείων.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, σε πώληση ακινήτων συνολικής έκτασης 3 εκατ. τετραγωνικών ποδιών θα προβεί η Blackberry, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η πλειονότητα των ακινήτων αυτών βρίσκεται στον Καναδά, και όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Dow Jones Newswires, η κίνηση της εταιρείας εγείρει ερωτήματα για το εάν ο Καναδάς θα εξακολουθήσει να αποτελεί την έδρα της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα