Συνέδριο για τις εξελίξεις στη Ρομποτική Χειρουργική

Τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη ρομποτική χειρουργική, βρέθηκαν στο επίκεντρο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής ΝΑ Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων χειρουργών.

Με τη ρομποτική χειρουργική οι γιατροί μπορούν να επέμβουν σε πολλά μέρη του σώματος πέρα από την κοιλιά, όπως στόμα, θώρακα
και καρδιά τόνισε -μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984- ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ρομποτικής χειρουργικής ΝΑ Ευρώπης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι τα οφέλη της είναι μεταξύ άλλων, αναίμακτες επεμβάσεις, ταχεία ανάρρωση του ασθενή αλλά και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος που θεωρείται η εξέλιξη της λαπαροσκόπισης, πραγματοποιείται με επιτυχία και στη χώρα μας. Ήδη η ιατρική ομάδα του κου Κωνσταντίδη, από το 2006 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες απο 1000 επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία.

Η ρομποτική χειρουργική καλύπτει μεγάλο φάσμα επεμβάσεων από χολυστεκτομή και διαφραγματοκήλη μέχρι αφαίρεση κεφαλής παγκρέατος για καρκίνο (Whipple).
Keywords
Τυχαία Θέματα