Συνεδριάζουν οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής

Αρχίζει άλλος ένας κοινοβουλευτικός μαραθώνιος με την κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων συναρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών που θα επεξεργαστούν το νομοσχέδιο με το κείμενο της νέας συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα και θα αποφασίσουν αν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος όπως έχει προτείνει η κυβέρνηση. Εφ' όσον γίνει δεκτή, μετά τη συζήτηση στις επιτροπές θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να αποφασίσει την ώρα έναρξης συζήτησης στην Ολομέλεια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί απόψε το νομοσχέδιο ή το αργότερο τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο

πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το σημαντικότερο τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει η επικείμενη ψηφοφορία, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να μην αποκλείει μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις κυβερνητικών βουλευτών. Εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει εν θερμώ αποφάσεις ωστόσο, όπως είπε μια κυβέρνηση χωρίς την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, «δεν μπορεί να πάει μακριά». Για τις πιθανές διαφοροποιήσεις είπε ότι αυτά θα θέματα θα τα λύσει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή θυελλώδη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντάλλαξε βολές με τους εκπροσώπους σχεδόν όλων των κομμάτων, η κα Γεροβασίλη άφησε αιχμές κατά της προέδρου της Βουλής. Λέγοντας πως είναι ορατή σε όλους η δυσαρμονία στις σχέσεις Κυβέρνησης- κοινοβουλίου.

Δεν ξέρω γιατί τα κάνει αυτά η κα Κωνσταντοπούλου. Αυτό που της ζητάω είναι ανταποκρίνεται σε μια βουλή των 300ων. Να έχει μια συμπεριφορά που να ικανοποιεί όλες τις πτέρυγες της βουλής. Δε συμφωνώ με την κατάθεση πρότασης μομφής”, δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ ο υπουργ΄λος επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μόνο οι εκλογές θα αποκρυσταλλώσουν μια πολιτική τάση και να δώσουν μια κυβέρνηση με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά δήλωσε στον Αθήνα 984, ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ομαδικά πυρά την ίδια ώρα από την Αριστερή Πλατφόρμα. Την απόσυρση της συμφωνίας ζητούν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στάθης Λεουτσάκος. Να αποτρέψουν την ψήφιση του μνημονίου, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας , Κώστας Ήσυχος.
Παρατυπία χαρακτήρισε τυχόν προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία για το μνημόνιο.

Το Ποτάμι ψηφίζει την συμφωνία, αλλά δεν στηρίζει την κυβέρνηση, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ζήτησε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα, ώστε και να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα