Συνεχίζονται τα προβλήματα

Και σήμερα θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χθες δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό. Περισσότερες από 230 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και κοπή δένδρων στην Αττική.

Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκάλεσε η δυνατή βροχή, αφού πλημμύρισαν δρόμοι. Ειδικότερα, η λεωφόρος Μαρκοπούλου παραμένει κλειστή, από το ύψος της Αγ.Τριάδος έως την οδό Ελπίδος, ενώ στην Παλλήνη έχει κλείσει ο δρόμος στο ύψος των εργατικών κατοικιών. Παράλληλα, στο Παλαιό Φάληρο, έκλεισε το πρωί η οδός Ναϊάδων, στο ύψος της Ζαΐμη, λόγω πτώσης ενός μεγάλου
δένδρου στη μέση του δρόμου.

Nα κηρυχθεί άμεσα η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές.

Παραλλήλως, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους αστέγους και την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια. Επίσης τόνισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τους Ρομά, ο καταυλισμός των οποίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη η εδαφική περιφέρεια του δήμου Καλαμάτας, που επλήγη από το χθεσινό ανεμοστρόβιλο, καθώς και έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου προς αποκατάσταση των ζημιών, ζητά με έγγραφό του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ως κατά νόμο αρμόδιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα