Συνεχίζονται οι βιαιοπραγίες στην Αίγυπτο

Τον άμεσο τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο, ζητά ο πάπας Φραγκίσκος. Τέταρτη μέρα όπου η κατάσταση στη χώρα δεν απέχει πολύ από σκηνικό εμφυλίου πολέμου. Οι νεκροί το τελευταίο τριήμερο έφθασαν τους 800ους, σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών – υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου Μόρσι και αστυνομικών αρχών. Ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι και μελών των δυνάμεων ασφαλείας
σημειώθηκε στην πλατεία Ραμσί στο Κάιρο γύρω από τον μιναρέ του τεμένους αλ Φατέχ όπου έχουν οχυρωθεί υποστηρικτές του Μόρσι. Σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων, παράλληλα η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο αδελφός του ηγέτη της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, είναι μεταξύ των συλληφθέντων στην Αίγυπτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης. Πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι τον συλληφθέντα, Μοχάμεντ αλ Ζαουάχρι, βαρύνει η κατηγορία ότι «στηρίζει τον παυθέντα ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι».

Στη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων στο Κάιρο, ο γιος του ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, ο 38χρονος Αμάρ, πυροβολήθηκε στην πλατεία του Ραμσή και έχασε τη ζωή του, όπως αναφέρει η Αδελφότητα στην σελίδα της στο Facebook.

Εν τω μεταξύ, η ιταλική αεροπορική εταιρία 'Αλιτάλια' έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της από και προς την Αίγυπτο πραγματοποιούνται κανονικά. Αντιθέτως, ένα από τα γνωστότερα πρακτορεία ταξιδίων της Ιταλίας ακύρωσε τις μιας εβδομάδας διακοπές σε αιγυπτιακό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, που θα πραγματοποιούσαν από σήμερα 700 Ιταλοί τουρίστες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επιφυλακή προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε αίτημα της Ελληνικής κοινότητας στην Αίγυπτο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί καμιά συνδρομή δήλωσε στον σταθμό μας ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα