Ξανάρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την παρουσία τεσσάρων από τους κατηγορούμενους βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης. Παρόντες στο δικαστήριο, από τη φερόμενη ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, είναι σήμερα οι βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης, Μιχάλης Αρβανίτης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας. Οι δύο τελευταίοι είχαν εμφανιστεί και κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας.
Το δικαστήριο έχει διακόψει για λίγη ώρα τη συνεδρίασή του, καθώς
ο κατηγορούμενος στη δικογραφία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης-Βασίλειος Κομνιανός, δήλωσε ότι δεν εκπροσωπείται από συνήγορο και το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δύο υπερασπιστών. Η διαδικασία διέκοψε, προκειμένου να επιδοθούν οι διορισμοί στους δύο δικηγόρους.

Επίσης, ο δικηγόρος που είχε οριστεί στην έναρξη της δίκης για τον κατηγορούμενο Παπαβασιλείου, ζητά χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.
Κλειστή η Γρηγορίου Λαμπράκη, λόγω αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, ενώ στην οδό Αμοργού, μακριά από τα δικαστήρια, αντιεξουσιαστές τραυμάτισαν νεαρό ηλικίας περίπου 27 ετών, καθώς θεώρησαν ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.


“Τεστ για τη δημοκρατία στην Ελλάδα, η δίκη της Χρυσής Αυγής”, γράφει η βρετανική Guardian.

Keywords
Τυχαία Θέματα