Συνεχίζεται η μεταφορά μεταναστών

Στην Ομόνοια κατευθύνονται οι περίπου 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάστηκαν νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά από το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Κινητή μονάδα και κλιμάκιο γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται από το πρωί στο νησί της Κω. Συνολικά, το τελευταίο τριήμερο, έχουν διασωθεί σε 70 περιστατικά 2.492 άνθρωποι.

Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΣ της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις 14 Σεπτεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Η Αυστρία ενισχύει τους ελέγχους στα ανατολικά της σύνορα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, μετά τον εντοπισμό την Πέμπτη των σορών 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της χώρας, το οποίο είχε περάσει μέσω Ουγγαρίας. "Θα ελέγχουμε για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα όλες τις σημαντικές διελεύσεις από τα σύνορα στα ανατολικά, πραγματοποιώντας έρευνες σε όλα τα οχήματα που διαθέτουν μέρη όπου μπορούν να κρυφτούν για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων", πρόσθεσε η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Στο μεταξύ, απειλές από νεοναζί δέχεται ο δήμαρχος του Χαϊντενάου, στην ανατολική Γερμανία, μετά το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα