Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup θα έχει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες,  ο πρωθυπουργός λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης και εν μέσω  πληροφοριών για νέο δανειοδοτικό πακέτο στη χώρα μας, ύψους έως και 60 δισ. ευρώ. Στην Αθήνα στην τελική ευθεία βρίσκεται η αξιολόγηση της τρόικας για τη πορεία εφαρμογής του μνημονίου και την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου
ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των νέων φορολογικών μέτρων με τις δραστικές αλλαγές στα εργασιακά. Ανάμεσα σε αυτές, η πρόσληψη νέων από επιχειρήσεις με 20% χαμηλότερη αμοιβή από τη συλλογική σύμβαση. Ωστόσο η επιχείρηση δεν θα πρέπει να έχει προβεί σε καμία απόλυση τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά ούτε και καθόλη τη διάρκειά του.

Την ίδια ώρα σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κατά τρεις βαθμίδες προχώρησε την Τετάρτη ο οίκος Moody's. Μάλιστα ο οίκος επισημαίνει ότι οι επιλογές της χώρας εξαντλούνται και δίνει 50% πιθανότητες χρεωκοπίας σε ορίζοντα πενταετίας. «Η υποβάθμιση αγνοεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας πως η υποβάθμιση «γίνεται την ίδια στιγμή που βρίσκονται στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα