Συνάντηση στη Νέα Υόρκη για την ονομασία

Θέματα της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η διαπραγμάτευση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, εξετάσθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες στη Ν.Υόρκη ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Πόποσκι, μεταξύ άλλων, επαναβεβαίωσε την πλήρη αφοσίωση

και εποικοδομητική προσέγγιση της ΠΓΔΜ στις συνομιλίες σχετικά με το όνομα, καθώς και στην καλλιέργεια και αναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση με τον Γ.Γ του ΟΗΕ, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), σχετικά με την προσφυγή της χώρας του κατά της Ελλάδας.

"Υπενθυμίζοντας τις ουσιαστικές πτυχές της ετυμηγορίας του ΔΔΧ, ο υπουργός Πόποσκι υπογράμμισε πως αναμένει η Ελλάδα, ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ, να σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου νομικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών και να μην παρεμποδίζει την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ" προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο κ.Πόποσκι είχε χθες στη Ν.Υόρκη συνάντηση και με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετά τις συναντήσεις του στη Ν.Υόρκη μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον, όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει συναντήσεις με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα