Συνάντηση Π. Καμμένου με αγρότες

Τη συμπαράστασή του στους αγρότες εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με τα αιτήματα των αγροτών και υποστήριξε ότι

στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής και η εξαθλίωση των αγροτών.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών παρέδωσαν υπόμνημα στον κ. Καμμένο, όπου, μεταξύ άλλων, ζητείται η μείωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι η προσπάθεια της Τρόικας, αλλά και των υπαλλήλων της Τρόικας, δηλαδή της σημερινής συγκυβέρνησης, είναι να σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πως μετά την πώληση της ΑΤΕ, «έρχεται η βαριά φορολόγηση των αγροτών. Η επιβάρυνση του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και μια σειρά μέτρων οδηγούν στην ουσιαστική κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής».

Ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει το κόμμα του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των αγροτών και πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταθέσουν τροπολογία που αφορά το γεωργικό πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, που, όπως ανέφερε, «δεν έχει κόστος για την κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκταμιεύει χρήματα προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες ώστε να υπάρξει παραγωγή».

Σήμερα, επίσης, στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «επιλέξαμε να είμαστε εδώ στην ΕΛΣΤΑΤ, όπου οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν την απάτη που έγινε εις βάρος του ελληνικού λαού, ώστε να αλλοιωθούν τα οικονομικά στοιχεία του 2009 για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ και η ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση».

Όπως είπε, βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους «και να τους πούμε ότι όσο φέρονται όπως η Ζωή Γεωργαντά, θα τους στηρίζουμε, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως θα στηρίζουμε και την ελληνική δικαιοσύνη, όπου οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του κ. Γεωργίου, όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να τον διατηρεί ακόμη σε αυτό το κτίριο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα