Συνάντηση με τους ένστολους

Από τις 11.00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναμένει στο γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους εκπροσώπους των ένστολων με στόχο την επίτευξη μια πολιτικής συμφωνίας μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν το 2012.

Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των μισθών και των συντάξεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι στη συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα δεν

έχει προβλεφθεί κονδύλι για τους ένστολους για το 2014.

Το τελικό κόστος των δικαστικών αποφάσεων για δικαστικούς και ένστολους, προκειμένου να επανέλθουν οι αποδοχές τους στα επίπεδα του 2012, θα αποτελέσει κεντρικό θέμα προς επεξεργασία στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία έρχεται στην Αθήνα στις 8 με 9 Ιουλίου.

Η επίσκεψη-εξπρές των επικεφαλής της τρόικας αναμένεται ότι θα διαρκέσει μία εβδομάδα και θα επικεντρωθεί και σε ζητήματα, όπως η εκτέλεση του προϋπολογισμού και η πορεία των προαπαιτούμενων ενεργειών για τις υπο-δόσεις των 2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα