Συναντήσεων συνέχεια

Αναταράξεις και αντιπαραθέσεις μέσω διαρροών στην κυβέρνηση, με φόντο τις επιταγές της τρόικας για το πακέτο των 11,5 δις. Παρά τις συνεχείς συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, η διαπραγματευτική γραμμή της χώρας παραμένει ασαφής, κι ενώ Σαμαράς-Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν εκ νέου στις 17.00 με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Αντικείμενο σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι η συνέχεια της επεξεργασίας του νέου οικονομικού προγράμματος, ωστόσο στόχος είναι
και η βελτίωση του κλίματος μετά το νέο άδειασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τη σαφή διαφοροποίησή του αναφορικά με τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ. Την ίδια ώρα εντός του ΠΑΣΟΚ μαίνεται η σκληρή κόντρα του κ. Βενιζέλου με κορυφαίους, η οποία εντάθηκε με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

«Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στη άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ και αυτό γιατί πρέπει να τηρήσει την ψυχραιμία της και την υπευθυνότητα της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σκληρές κόντρες και διαφωνίες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Χρυσοχοϊδης: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα!» .Βενιζέλος: «Η τρόικα ζητεί μέτρα 6 δις. Θέλεις να τα ψηφίσουμε αυτά;»

Η κυβέρνηση απαντά στον κ. Βενιζέλο επιμένοντας στην αναγκαιότητα να καθοριστεί το πακέτο μέτρων προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση κι επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αυτό είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας πως υπάρχει εκκρεμότητα με την καταβολή της προβλεπόμενης από τη δανειακή σύμβαση δόση. Τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να χουμε κανονίσει κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, να έχουμε καταθέσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έναν προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά και να χουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.

Εν τω μεταξύ, ο στόχος για έσοδα 3 δισ. ευρώ εφέτος από τις αποκρατικοποιήσεις δεν πρόκειται να επιτευχθεί και ο «πήχης» έχει πέσει αρκετά χαμηλότερα, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στο Ρόιτερς, προς αποκρατικοποίηση οδεύουν τον Αύγουστο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Σεπτέμβριο ο ΟΠΑΠ.

Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη εξαπέλυσε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας  κατηγορώντας τους ότι μας οδηγούν εκτός ευρωζώνης. «Συναποφασίζουν και οι τρεις το «άριστο μείγμα» της φτώχειας», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος  καταλόγισε στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους. Χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό της δραχμής και τον κ. Βενιζέλο «φυσικό αυτουργό του μνημονίου», που «εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα».  
Keywords
Τυχαία Θέματα