Συναγερμός από το τρομοκρατικό χτύπημα

Σε αρρυθμία το κέντρο της Αθήνας και συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της πόλης, ανήμερα της πανηγυρικής επιστροφής της χώρας στις αγορές και την παραμονή της άφιξης της Άνγκελα Μέρκελ. Νωρίτερα άνοιξε η Σταδίου, ενώ αποκλεισμένη παραμένει η Πανεπιστημίου, καθώς και οι κάθετοι δρόμοι, με προβλήματα διεξάγονται και τα δρομολόγια των αστικών μέσων μεταφοράς, ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η οδός Αμερικής,

όπου εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά ΙΧ λίγο πριν από τις έξι το πρωί, και αφού προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 5.10 και 5.15 σε zougla.gr και Εφημερίδα των Συντακτών, με τους δράστες να υποστηρίζουν πως το όχημα έφερε 75 κιλά εκρηκτικών.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και σε άλλα κτίρια, ενώ σε ακτίνα 800 μέτρων υπάρχουν σπασμένοι υαλοπίνακες. Στην οδό Αμερικής στεγάζεται και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Για σοβαρό περιστατικό μιλά η αντιτρομοκρατική, που συλλέγει υπολείμματα των εκρηκτικών. Ο αποκλεισμός του κέντρου αναμένεται να διαρκέσει για ώρες, τουλάχιστον ως το μεσημέρι.

Δεν θα αφήσουμε να μπει στην ατζέντα της χώρας η τρομοκρατία. Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν το στόχο τους, ήταν το πρώτο σχόλιο της κυβέρνησης, δια στόματος του Σίμου Κεδίκογλου.

«Η βόμβα δεν χτυπά τις τράπεζες και το σύστημα. Βλάπτει τη χώρα και τη Δημοκρατία. Η τρομοκρατία τρέφει το αυταρχικό κράτος», σχολίασε μέσω Twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


«Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουν την τρομοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα», δήλωσε μέσω twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα