Συμφώνησαν σε αλλαγές

Σε διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής με στόχο να κατευναστούν τα πνεύματα και να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, χωρίς απρόοπτα προχώρησαν στην πρωινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοικήση, αποφασίστηκε η απάλειψη της διάταξης που επέσειε ποινικές ευθύνες για τους αιρετούς, ενώ οριστικοποιήθηκε ότι δε θα περικοπούν κονδύλια που κατευθύνονται

στις κοινωνικοπρονοιακές δομές των Δήμων. Επιπλέον, το οικονομικό παρατηρητήριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε προληπτικούς ελέγχους στους προϋπολογισμούς των δήμων.

Επίσης, συμφώνησαν στην επέκταση των κοινωνικών κριτηρίων που αφορούσαν τις εξαιρέσεις των εκπαιδευτικών από τη διαθεσιμότητα και στους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από το μέτρο της διαθεσιμότητας πολύτεκνοι, εργαζόμενοι με αναπηρία, αλλά και οι κατέχοντες τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών.

Τέλος, την επόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας για το Νέο Τεχνολογικό Λύκειο, στο οποίο θα εμπεριέχονται νέες ειδικότητες που θα ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς.

Σε ότι αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών αυτοί θα μπορούν, εκτός των μέχρι τώρα προβλεπομένων, να πληρώσουν θέσεις στην Πρόνοια, τη Δημόσια Υγεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με διευκρινίσεις εκ μέρους του υπουργού Παιδείας για τους λόγους και τη διαδικασία κατάργησης κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλαγές εκ μέρους του υπουργού Υγείας και με την απόσυρση διάταξης που προσφέρει ποινική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τροπολογίας με την οποία προσφερόταν το προεδρικό αεροσκάφος και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις μετακινήσεις του.

Σπύρος Μουρελάτος

Keywords
Τυχαία Θέματα