«Πυρετός» για το πολυνομοσχέδιο

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη χώρα, κατά του πολυνομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στην Αθήνα, άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, που παρέμεναν κλειστές λόγω των συλλαλητηρίων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,

αλλά και του ΠΑΜΕ, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και της ΠΟΕ ΟΤΑ. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι συγκεντρωμένοι στην πλ. Συντάγματος ξεπέρασαν τις 30.000. Στην πλ. Κλαυθμώνος, έφθασε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πλ. Καραϊσκάκη, με μαζική συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων, με επικεφαλής δημοτικούς αστυνομικούς με μοτοσικλέτες.

Κλειστοί έως αύριο Τετάρτη οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, θα παραμείνουν οι δήμοι.

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από την πλατεία Ομονοίας όπου είχε συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ. Παράλληλα, κατήγγειλε τη «μεθόδευση», που όπως είπε, «γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού», τον οποίο χαρακτήρισε «μισθό πείνας». Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του μέσα από μια μαζική λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει, κατέληξε, «ο δρόμος όσο είναι νωρίς και να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται».

Η πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησε από την οδό Πατησίων, μεταξύ Μουσείου και Πολυτεχνείου.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Μετ' εμποδίων σήμερα οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν έως τις 9 το βράδυ, ενώ ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό, το οποίο τερματίζει στον Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ωστόσο, κλειστοί είναι οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Παρά το γεγονός ότι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία δεν συμμετέχει στην απεργία, οι υπεύθυνοι δύο κρουαζιερόπλοιων αποφάσισαν να μην προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ένα τρίτο κατέπλευσε χθες βράδυ, αλλάζοντας τον προγραμματισμό του.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι, καθώς και οι Μονάδες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και γι αύριο στις 7 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα