Συμφωνία Σερβίας- Εμιράτων

Συμφωνία επένδυσης ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγροβιομηχανική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Al Dahra στον αγροτικό τομέα της Σερβίας, υπεγράφη από τον Σέρβο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς και εκπροσώπους της εταιρείας, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Ντίνκιτς στο Αμπού Ντάμπι.

Το 1/3 της επένδυσης θα κατευθυνθεί στην απόκτηση του ενεργητικού οκτώ γεωργικών συγκροτημάτων που παρουσίασαν ζημίες και το υπόλοιπο θα διατεθεί στην εγκατάσταση των συστημάτων άρδευσης,την

απόκτηση εξοπλισμού και του κυκλοφορούντος ενεργητικού για την κατασκευή και λειτουργία τουλάχιστον πέντε εργοστασίων παραγωγής ζωοτροφών, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

"Με τα 400 εκ. δολάρια (δάνειο) από το Αναπτυξιακό Ταμείο του Αμπού Ντάμπι και την επένδυση, αξίας 400 εκ. δολαρίων, από την Al Dahra, εξασφαλίσαμε, συνολικά, 800 εκ. δολάρια για επενδύσεις στον γεωργικό τομέα της Σερβίας" δήλωσε ο κ. Ντίνκιτς.

Η επένδυση της Al Dahra αναμένεται να αυξήσει την γεωργική παραγωγικότητα, να καταστήσει τη Σερβία ένα μεγάλο εξαγωγέα τροφίμων και, παράλληλα, να διασφαλίσει την ασφάλεια των τροφίμων για τον σερβικό πληθυσμό, πρόσθεσε.

Η συμφωνία ανοίγει ευκαιρίες για την αύξηση των σερβικών εξαγωγών και την παρουσία των γεωργικών προϊόντων της χώρας στις ξένες αγορές, υπογράμμισε ο κ. Ντίνκιτς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα