Συμφωνία για τα αρχαία στο μετρό Θεσ/νίκης

Λύση κοινής αποδοχής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις Αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό στην συμπρωτεύουσα προέκυψε μετά τη σύσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και

Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» Χρήστο Τσίτουρα.

Οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Μπουτάρης συμφώνησαν στην ανάγκη προστασίας κι ανάδειξης των πολύ σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ εξετάστηκε η νέα, τροποποιημένη πρόταση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», που προβλέπει απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο χώρο του Σταθμού Βενιζέλου.

Η νέα τροποποιημένη πρόταση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», καθώς και η υποβληθείσα από το Μετρό μελέτη απόσπασης, θα εισαχθούν για γνωμοδότηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Προκειμένου να προχωρήσει η διοικητική αυτή διαδικασία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραιτηθεί από την εκκρεμή αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα