Συμμετοχή Ελλάδας εφόσον της ζητηθεί

Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε πιθανή επέμβαση στη Συρία με στρατιωτικές δυνάμεις αλλά στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων και εφόσον της ζητηθεί θα υπάρξει επιμελητιακός ρόλος, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγηση του στο πολιτικό συμβούλιο. Αναφορικά με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του κινήματος, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ

στηρίζει την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είμαστε αμφίσημοι έχουμε τις δικές μας προτάσεις και αυτές προτάσσουμε.

Νωρίτερα μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο κ. Βενιζέλος τάχτηκε υπέρ μιας αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα απέναντι στο ειδεχθές, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία. Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν πως η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση στο θέμα της Συρίας, ενώ ο κύριος Αβραμόπουλος επισήμανε πως η Αθήνα θα πρέπει να φανεί συνεπής απέναντι στις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των διεθνών οργανισμών.

Η συνάντηση Βενιζέλου - Αβραμόπουλου προαναγγέλλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ενημέρωση της Βουλής και των πολιτικών κομμάτων για τη Συρία ζητά η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή σε στρατιωτικές παρεμβάσεις. Επαναλαμβάνει επίσης την πρόταση για διεθνή διάσκεψη, ώστε να δοθεί πολιτική λύση, ενώ τονίζει ότι καμία ενέργεια και ιδιαίτερα στρατιωτική επέμβαση δεν νομιμοποιείται χωρίς απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα