Συλλήψεις για ξυλοδαρμό αστυνομικών

Στη σύλληψη έξι ατόμων κυκλώματος της νύχτας, που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό αστυνομικών στον Ωρωπό τον περασμένο Αύγουστο, προχώρησε η ΕΛΑΣ. Αναζητούνται ακόμη έξι, ενώ αναγνωρίστηκαν ως συμμετέχοντες στο περιστατικό και άλλα δύο άτομα που κρατούνται σε σωφρονιστικό κατάστημα για την ληστεία της Alpha Bank στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία,

στις 27 Αυγούστου στο πλαίσιο αναζητήσεων ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών, εννέα αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στη διάρκεια πανηγυριού στον Ωρωπό έναν 46χρονο ο οποίος οπλοφορούσε.

Στη συνέχεια 30 περίπου άτομα τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να ελευθερώσουν τον συλληφθέντα και να προκαλέσουν σοβαρές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τέσσερις από αυτούς. Οι δράστες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αφαίρεσαν και το πορτοφόλι του επικεφαλής αξιωματικού και επίσης ένα χρυσό σταυρό, μία αλυσίδα και ένα κινητό τηλέφωνο από δύο άλλους αστυνομικούς.

Από τα συνολικά 14 άτομα που αναγνωρίστηκαν τα περισσότερα έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Επίσης προέκυψε ότι ο 46χρονος μαζί με συνεργούς του, τα δύο τελευταία χρόνια προκαλεί με πράξεις και απειλές τρόμο σε κατοίκους της περιοχής του Ωρωπού. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι τρεις φορές προσπάθησαν με απειλές, εξυβρίσεις και σωματικές βλάβες, να εμποδίσουν από την εκτέλεση των καθηκόντων τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα