Εν αναμονή της απόφασης

Συγκέντρωσητου ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για την ΕΡΤ, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΕυρωπαίωνΠρασίνων Ντιανιέλ Κον-Μπεντίτ οοποίος συναντήθηκεμε εκπροσώπους των εργαζομένων τηςΕΡΤ και δήλωσε ότι «ουδείςαμφιβάλλει ότι είναι αναγκαίες οιμεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ, αλλά όχι μεαυτόν τον βίαιο τρόπο».

Πιθανόν και απόψε αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του προέδρου του Συμβουλείου της Επικρατείας στο αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής για επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Πριν από λίγο πάντως ολοκληρώθηκε η ακρόαση των δύο αντίδικων πλευρών δηλαδή της ΠΟΣΠΕΡΤ και των νομικών συμβούλων του κράτους.

«Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης, αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια» ανέφερε το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση που καλούσε στη συγκέντρωση.

Από τις 7 το απόγευμα διαδηλωτές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε πορεία προς το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Σταυρό, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

Τηνέντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕπροκάλεσε η εκπομπή του νέου σήματοςτης ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της ΕΡΤ τοοποίο υπό το βάρος των αντιδράσεωνανεκλήθη.

«Νέασυνταγματική εκτροπή» χαρακτήρισετην εκπομπή του σήματος ΝΕΡΙΤ τοΣυντονιστικό δημοσιογράφων της ΕΡΤ πουσυνεχίζεινα μεταδίδειενημερωτικόπρόγραμμα μέσω ίντερνετ ενώσυνεχίζονταικαι οιεκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Εν τω μεταξύ, με «αρνητική αξιολόγηση» της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας προειδοποιεί ο οίκος Μοοdy's.

Όπωςαναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η απόφαση για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) αποτελεί απειλή για την κοινωνική συναίνεση, η οποία συνιστά την αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα