"Ούτε βήμα πίσω", λέει ο Βενιζέλος

Με διάθεση οριστικής ρήξης - αν δεν αλλάξει κάτι με δραματικό τρόπο τις επόμενες ώρες - θα προσέλθει ο Ευ. Βενιζέλος στην αυριανή σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Σε "κλειστή" σύσκεψη στελεχών που έγινε νωρίτερα στην Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ επιβλήθηκε από την τρόικα

ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δις ευρώ, επικαλούμενος επικοινωνία του με στελέχη της τρόικα. Απαντώντας εμμέσως δε στην αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά "ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για την διακοπή χρηματοδότησης της χώρας", ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η δόση είναι εξασφαλισμένη ακόμη και εάν οδηγηθούμε σε κάλπες.

Επιπλέον, έκανε λόγο για "κλιμακούμενη αλαζονεία" του πρωθυπουργού και "ασέβεια" ως προς τους κυβερνητικούς εταίρους, γεγονός που θέτει ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας τις περιπτώσεις που το Μαξίμου απέρριψε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, όπως στο αντιρατσιστικό, στα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας κτλ.

Παράλληλα, ειδικά για την ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος απορρίπτει το πλάνο Σαμαρά με μεταβατική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ζητεί - χωρίς να υποχωρεί βήμα, όπως λένε συνομιλητές του - την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπως ήταν πριν το λουκέτο, εκτιμώντας εξάλλου ότι η απόφαση της κυβέρνησης έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

"Την ευθύνη για τις εκλογές θα έχει ο κ. Σαμαράς. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές", είπε ο κ. Βενιζέλος στα στελέχη του. Όπως ανακοίνωσε δε στο τέλος της σύσκεψης, την Τρίτη θα συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, είτε για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της σύσκεψης κορυφής και να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του ΠΑΣΟΚ είτε για να τεθεί σε... εκλογική ετοιμότητα, εάν αύριο προκύψει οριστική ρήξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα