Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για καρκινοπαθείς

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δύο μεγάλα αντικαρκινικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, τον Άγιο Σάββα και το Μεταξά, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, εθελοντές γιατροί και φαρμακοποιοί 12 κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων της Αττικής, καθώς και οι ασθενείς του Συλλόγου Καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ» και του Σωματείου «Γυναίκες για την Υγεία», διεκδικώντας την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων
καρκινοπαθών, στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Γιατρό του Μητροπολιτικού Νοσοκομείου Ελληνικού, Γιώργο Βήχα, «το τελευταίο διάστημα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καρκινοπαθών που αναζητούν ιατρική βοήθεια στο κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού».

Όπως τόνισε, «το 80% των ασθενών που έχρηζε νοσηλείας έπρεπε να περιμένει 5 μήνες για να βρει κενή κλίνη σε δημόσιο νοσοκομείο».

Να σημειωθεί ότι απόψε (στις 8μμ) διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, στη μουσική σκηνή Hollywood (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 289), με είσοδο 3 ευρώ.

Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά ώστε να αγοραστούν φάρμακα για τους ανασφάλιστους ασθενείς του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Στη συναυλία συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
NEW ZERO GOD
THE ILLUSION FADES
PENNY DREADFUL
STONEMOUTH
ΜΑΥΡΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ

Έλενα Μπρέγιαννη
Keywords
Τυχαία Θέματα