Στρατιωτικές δυνάμεις οδεύουν προς Μαλί

Αφρικανικά τμήματα της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης για την υποστήριξη του Μαλί, της Misma, "άρχισαν" να κατευθύνονται προς το κέντρο του Μαλί, βεβαίωσε με σημερινές δηλώσεις του στο Παρίσι ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

"Ηδη έχουν αφιχθεί στο Μπαμακό (την πρωτεύουσα) δυνάμεις. Ένα τμήμα των δυνάμεων αυτών, άρχισε την άνοδο προς τις πόλεις στο κέντρο του Μαλί. Επομένως η δύναμη Misma λαμβάνει θέσεις επί τόπου πολύ ταχύτερα του προβλεφθέντος",τόνισε ο ΥΠΕΞ απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές που μετέχουν στην

επιτροπή εξωτερικών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Misma αριθμεί συνολικά περίπου χίλιους στρατιώτες προερχόμενους από διάφορα κράτη και προβλέπεται να ενισχυθεί συγκροτούμενη τελικώς από 3.300 στρατιώτες--χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι στρατιώτες ειδικά από το Τσαντ--μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό πρακτορείο.

Πάντως ο αξιωματούχος δεν έδωσε ενημέρωση, για το ποιες ακριβώς είναι οι πόλεις στο κέντρο του Μαλί όπου θα αφιχθούν προσεχώς οι δυνάμεις της Misma.

"Προφανώς,υφίστανται δυσχέρειες για την επιμελητειακή υποστήριξη, δηλώνω όμως ότιμε συγκεκριμένο τρόπο διαπίστωσα μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των Αφρικανών που είναι φίλοι μας, δεδομένου ότι περισσότεροι από χίλιοιΑφρικανοί στρατιώτες βρίσκονται, πλέον, στο έδαφος του Μαλί", κατέθεσε στην ανωτέρω κοινοβουλευτική επιτροπή ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Μέχρι σήμερα ο γαλλικός στρατός είναι ο μόνος ξένος στρατός που έχει δεσμευθεί να πολεμήσει τους ένοπλους ισλαμιστές, οι οποίοι ελέγχουν το βόρειο τμήμα του Μαλί από το θέρος του 2012 και μετά.

Στο Μαλί έχουν ήδη αναπτυχθεί περίπου 2.300 Γάλλοι στρατιώτες, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα