Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Στις 11π.μ  είναι προγραμματισμένη η  απεργιακή συγκέντρωση των δύο συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και  η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν  σήμερα  τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι υπηρεσίες υγείας πρόνοιας

Κανονικά θα κινηθούν  ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Στο Μετρό,  δεν θα λειτουργεί το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως 21:00 και τα τρόλεϊ από τις 8:00 έως τις 22:00. Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις  21:00. Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον προαστιακό.
 
Τα πλοία θα παραμείνουν  δεμένα στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις απο τα αεροδρόμια της χώρας. Τέλος, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.

Σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία .
Keywords
Τυχαία Θέματα